İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği (İKM) Başkanı Ahmet Emre Aydın ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Doğan, “Bu dönem İzmit Belediyesi olarak esnaflarımıza yönelik daha farklı çalışmalarımızı planladığımız bir dönem olacak. Bunun ilk adımını atarak belediyemizde esnaf masamızı kurduk. Kurduğumuz bu birim sayesinde esnaflarımızın istek ve şikayetleri direk alınıp, birimlerimiz tarafından değerlendirilmektedir. İKM ile geçen dönem çok başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştik. İnternet üzerinden alışveriş yapma projesi önemli çalışmalarımız arasındadır. Bugünkü ziyaretimizi hem bu konuyu görüşmek, hem de şehirdeki esnafımıza nasıl daha fazla kazandırırız onu konuşmak amacıyla gerçekleştirdik” dedi.

Belediye tarafından kent merkezinde sürdürülen yenileme çalışmaları sayesinde şehre farklı insanların gelmesini sağladıklarını dile getiren Doğan, “Başka şehirlerden, başka ülkelerden yeni müşteriler getirme çabasındayız. Sağlık turizminde geldiğimiz önemli aşamayla birlikte tarih turizmi, doğa turizmi ve kültür turizmi konusunda yaptığımız önemli çalışmalarla esnafımızın kazanmasını sağlayacağız. Yine projelerimizden olan müşterinin aracını park ettikten sonra kendisine sunacağımız ring hizmetimizle vatandaşlarımızı esnafımıza daha kolay ulaştıracağız. Şehir merkezimizde 3 farklı noktada hizmet verecek olan İnformation Ofislerimiz, İstanbul’daki acentaların turizm kataloglarına girme çalışmalarımız esnafımızı olumlu etkileyecek, onların kazançlarını arttıracak çalışmalardır. Yapılan bu çalışmalarla birlikte esnafımıza da önemli görevler düşmektedir. Bu görevlerin başında müşteri memnuniyeti yer almaktadır. Artık esnaflıkta dededen atadan kalan yöntemler kalmadı, esnafımızın daha modern yöntemler geliştirmesi, kendini yenilemesi, sunuşuna ve ticari faaliyetinin gerektirdiklerine göre hareket etmesi gerekmektedir”diye konuştu.

Ziyaretleri için Başkan Doğan’a teşekkür eden İKM Başkanı Ahmet Emre Aydın da, derneklerine ve esnaflara vermiş olduğu desteklerden dolayı kendisine minnettar olduklarını belirtti.