KO-MEK Aile Okulu projesi "Sağlıklı Beslenme ve Etkileri " eğitimleri kapsamında seminer düzenlendi.

KO-MEK Aile Okulu ile eğitim gören kursiyer eşlerin eğitim ile mutlu ve huzurlu bir aile olmanın yollarını öğrenmeleri, aile içi iletişim, eşler arası uyum gibi konularda bilinçlendirilmeleri hedefleniyor. Kursiyerlerin yoğun katılım gösterdiği projenin bu haftaki konuğu "Sağlıklı Beslenme ve Etkileri" adlı semineri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz ve Gıda Teknikerleri Zeynel Abidin Ulukurt ve Betül Başarır oldu.

Kilo vermek için neler yapılması gerektiğine dair ipuçları veren Dr. Osman Poyraz, "Kilo olayı sindirme olayıdır. İnsan kendisine dokunduğunu hissettiği, karnında rahatsızlık hissi veren yiyeceklerden uzak durmalıdır. Birde yiyecekleri ağzımızda ne kadar çok çiğnersek sindirime o kadar yardımcı oluruz. O yüzden olabildiğince lokmalarımızı çiğneyelim" dedi.

Ülkemizde yaygın olan kuru fasulye, pilav tarzı beslenmenin yanlış olduğunu belirten Dr. Osman Poyraz, "Her öğünde tek proteinle beslenmek daha sağlıklıdır. Halkımız arasında yapılan bir yanlış etli kuru fasulye ve kuru fasulyenin yanına pilav yenmesidir. Her öğünde tek tip proteinle beslenmek gerekir. Kuru fasulyeyi iki tabak yiyelim ama etli olmasın. Eti başka öğünde yiyelim. İki veya üç proteini bir arada yersek sağlıksız beslenmiş oluruz. Farklı proteinleri bir arada yemek vücudumuza zarar veriyor. Reflünün, alerjinin ve şişmanlığın en büyük sebebi iki, üç proteini bir arada yemektir" diye konuştu.