Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş yerlerinin satış ve kiralama ihaleleri yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirildi. Encümende mülkiyeti Büyükşehir’e ait iş yerlerinin kiralama ve satış ihaleleri yapıldı. Encümen toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi I. Hukuk Müşaviriyken Danıştay Üyeliğine seçilen Taha Erdinç Bülbül’ün yerine İSU Genel Müdürlüğü Hukuk Müşavirliğinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi I. Hukuk Müşavirliğine yeni atanan Necmi Özen de ilk kez katıldı.

Karamürsel Şehirlerarası Otobüs Terminali 21 nolu fast food dükkanı 3 yıl süreliğine yıllık 3 bin 150 TL’ye Nezahat Akyel’e, İzmit Marina sahilinde Balık Malzemeleri Satış Yeri 1 yıl süreliğine 3 bin 490 TL’ye İsmail Masdaklıoğlu’na, Başiskele Bahçecik sahilinde 66 Adet Sandal Çekek Yeri 10 bin 10 TL’ye Ekrem Yönter’e kiralandı. Yıllık kira bedeli 4 bin 90 TL olarak belirlenen Derince 60 evler sahilindeki 27 Adet Sandal Çekek yeri için yapılan ihaleye katılımcı olmadı. Açık teklif usulüyle yapılan kiralama ihalelerinin ardından Mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait Başiskele Yeniköy de bulunan 325/1 adadaki 1. Kat 18 nolu iş yeri 28 bin TL’ye Yılmaz Akdeniz’e satıldı.

Encümen tarafından kiralama ve satış ihalelerinin ardından Toplu Taşıma Daire Başkanlığının teklifiyle 112 adet idari para cezası kesilmesine karar verildi. Zabıta Daire Başkanlığı teklifi ile 4 şahısa park yasağı sebebiyle idari para cezası kesilmesine ve Emlak İstimlak Daire Başkanlığı teklifi ile İzmit ilçesinde Çayırköy ve Yeşilova Mahallerinde imar yolu içerisinde bulunan bina ve müştemilatlarının kamulaştırılmasına karar verildi.