Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen toplantısı, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın başkanlığında yapıldı.

Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın başkanlığını yaptığı Encümen toplantısında, mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait iş yerlerinin kiralama ihalesi yapıldı. Toplantıda, kiralama ihalelerinin yanı sıra, 42 işletmeye idari para cezası kesilmesi ve 5 adet parsel için kamulaştırma kararı alındı. Alınan karar gereği 42 işletmeye 1608 sayılı kanunun ihlali gerekçesiyle idari para cezası uygulandı. Toplantıda, Emlak İstimlak Daire Başkanlığı teklifi ile İzmit’te Kadıköy mahallesindeki katlı otopark projesi kapsamında kalan parsellerde, Büyükşehir Belediyesi Kent Mezarlığı ve projesi kapsamında kalan parsellerde, Gölcük bölge otoparkı 2 projesinde yer alan parsellerde ve Karamürsel de okul projesinde yer alan parselde kamulaştırma kararları aldı.

Gölcük ilçesi 604Ada/3 parselde bulunan kalıcı iş merkezindeki 6 nolu iş yeri bir yıl süreliğine bin 30 TL+ KDV’ye Ali Kızıltaş’a, Gölcük merkez 81 Ada/124 parselde bulunan kalıcı iş merkezindeki 147 nolu iş yeri 1 yıl süreliğine 965 TL+KDV’ye Abdullah Kanpara’ya, İzmit-Gündoğdu 568 Ada/1 parselde bulunan kalıcı iş merkezindeki 8,15,28 ve 33 nolu iş yerleri 3 yıl süreliğine yıllık 4 bin 350 TL+KDV’ye Ömer Bahtiyar Keleş’e, Gölcük merkezde 81 Ada/124 parselde bulunan kalıcı iş merkezindeki 74 nolu iş yeri bir yıl süreliğine bin 100 TL+KDV’ye Cumhur Zengin’e, , Gölcük merkezde 81 Ada/124 parselde bulunan kalıcı iş merkezindeki 94 ve 95 nolu iş yerleri bir yıl süreliğine 2 bin 50 TL+KDV’ye Şefik Özcan’a kiralandı.

Körfez ilçesi Hereke 198 Ada/1 parselde bulunan kalıcı iş merkezindeki 6 ve 29 nolu iş yerleri ile Gölcük merkezde 81 Ada/124 parselde bulunan iş merkezindeki 70 nolu iş yeri için yapılan ihaleye katılımcı çıkmadı.

Karamürsel Hacıömerağa ve Gölcük Değirmendere mahallerindeki parsellerde imar uygulaması parselasyon planı kararı alındı. 2 firma için ecrimisil kararı alınırken mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 2 iş yerinin kiralanması için ihale gün tespiti yapıldı.