Gebzeli çocuklara spor kültürünün aşılanması amacıyla Türkiye Olimpiyat Komitesi öncülüğünde düzenlenen eğitimler dolu dolu geçiyor. 15 bin öğrencinin yararlanacağı 4. dönem eğitiminde öğrencilerle buluşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, çocuklara en az bir spor dalıyla ilgilenmesi öğüdünde ve çağrısında bulundu.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gebze Kaymakamlığı, Gebze Belediyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi(TMOK) tarafından ortaklaşa düzenlenen ilkokul 3. ve 4.sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan Spor Kültürü ve Olimpiyat Eğitimi programlarının 4. dönemi düzenlenen açılış töreniyle başladı. Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde açılış programına Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi yönetim kurulu üyeleri, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mücahit Sak, çocuklar ve diğer ilçe protokolü katıldı.

Akademisyenler ve çocuk psikologlarının titiz çalışmalarıyla hazırlanan projeyle spor kültürü, olimpiyat oyunları, fair-play, sağlıklı beslenme ve çevre duyarlılığı gibi konularda çocukların bilinçlendirilmesinin hedeflendiği eğitim programının açılışında kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, sağlıklı nesiller için çocukların en az bir spor dalıyla uğraşmasının önemine değindi. Başkan Köşker, “Yarınlarımızın teminatı olan güzel evlatlarımızın bedensel ve ruhsal gelişimi için en az bir spor dalıyla uğraşması, ilgilenmesi gerekiyor. Sporun büyülü dünyasıyla tanışan evlatlarımız hem enerjilerini en iyi şekilde üzerlerinden atarken, bedensel gelişimlerine katkı sağlıyor, yeni arkadaşlıklar ediniyor. Sizlerin daha güzel bir şehirde yaşaması için kentin dört bir yanını park ve bahçelerle donattık. Spor okullarımızla, spora verdiğimiz her türlü destek ve sağladığımız imkanlarla siz değerli evlatlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Başkan Köşker’in ardından söz alan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ise konuşmasında, gençler arasında spora ve sportif faaliyetlere ilginin artması için tüm kurumların işbirliği içerisinde çaba harcadığını dile getirdi. Tören, katılımcılara hediye takdimi Olimpiyat maskotu ‘Oli’ ile hatıra fotoğrafının çekilmesiyle devam etti.