Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebzeli hacıları ağırladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte, Gebzeli hacıları ve ailelerini akşam yemeğinde ağırlayan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, "Rabbim haccınızı mebrur, ibadetlerinizi makbul eylesin inşallah. Allah gidemeyenlere de gitmeyi nasip etsin inşallah" dedi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, hac farizasını tamamlayarak kutsal topraklardan yurda dönen hacıları ve ailelerini düzenlediği yemekli toplantıda ağırladı. Gebze’de bulunan bir restoranda verilen yemeğe ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan ve hacıların aileleri de katıldı.

Yemek ikramının ardından Gebze ilçe müftülüğünde görevli hocalar tarafından Kur’an tilavetinin ile ilahi ve kasideler okundu. Gebze İlçe Müftüsü Şaban Apaydın tarafından yapılan duanın ardından programın ilk selamlama konuşmasını yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “İlk defa kutsal topraklara hac vazifesi için 35 yaşımda gitmiştim. Bu sene de nasip oldu siz değerli kardeşlerimle, büyüklerimle birlikte bir kez daha hac farizamızı gerçekleştirdik. Daha dün gibi hatırlıyorum. Stadyumun oradan ailelerinizle birlikte sizleri mukaddes topraklara doğru yolcu etmiştik. Rabbim hepinizin sıhhat içerisinde geri dönmenizi nasip etti. Rabbim haccınızı kabul etsin inşallah. Allah tekrarını nasip etsin, gidemeyenlere de gitmeyi nasip etsin inşallah" dedi.

Başkan Köşker’in ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Mukaddes topraklara Hac vazifesini yerine getirmek için erken yaşlarda gitmek gerekir. Allah’ın sevdiği şeyleri seveceğiz, sevmediği şeylerden uzak duracağız, yapmayacağız. Hepinizin haccını bu vesileyle bir kez daha tebrik ediyorum. Rabbim güzel bir ömür geçirmeyi hepinize nasip eder inşallah. Sizleri Allah’a emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.