Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil ve Müdürlük çalışanları, Sekapark Otelde Kocaeli’de faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Yemek yiyerek birbiriyle tanışan STK temsilcileri Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü görevine yeni getirilen Zafer Sevil’e yeni görevinde başarı diledi. Yaptığı konuşmada misafirlerine katımları sebebiyle teşekkür eden Sevil, “Dünya üzerinde önemli bir medeniyet misyonu ve vizyonuyla hareket edeceksek gençlerimizin donanımlı bir şekilde yetişmesi bizim için her şeyden önemlidir” dedi.

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün faaliyet ve hizmetlerinin anlatıldığı sunumun ardından STK temsilcileri ‘nin dilek ve temennileri dinlendi. Ülkenin geleceğine yön verecek olan gençlerle ilgili bir çalıştay düzenlenmesi konusunda mutabakata varıldı. Üniversite gençliğinin akademik kariyerine destek amacıyla faaliyete geçirilen Siyaset, Klasik Düşünce, Ekonomi, Yabancı Diller ve Hukuk Okullarının tanıtımı katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu alandaki eksikliği görerek ülkemizde bir ilki gerçekleştirdi diyen Sevil, “ Ülkemizde ilk defa Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü kuruldu. Sadece gençlerimizle ilgilenecek olan bu müdürlük, onların daha iyi eğitim almaları daha güzel bir şekilde geleceğe hazırlanmaları için çalışacaktır. Önümüzdeki süreçte Sivil Toplum Merkezleriyle koordinasyonlu bir şekilde çalışmaları yürüteceğiz. Ülkesini seven, milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetişmesi için faaliyetler yürüteceğiz” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle yenilen akşam yemeğinin ardından bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda yapılması planlanan faaliyetlere ilişkin bilgiler aktardı. Sekapark Otelde gerçekleştirilen toplantı katılımcılarla yapılan karşılıklı fikir ve bilgi alışverişiniz ardından toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.