Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç.Dr. Tahir Büyükakın Seka Bilim Merkezini yerinde inceledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikasının yerine kurulan ve Türkiye’nin en büyük bilim merkezi olan Seka Bilim Merkezine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın incelemelerde bulunarak, bilim merkezinde yer alan düzenekleri test etti.

Türkiye’nin en büyük bilim merkezi olan Kocaeli Bilim Merkezi, kağıt üretimi yapan fabrikadan, bilimsel çalışmaların yapıldığı bir merkeze dönüşüyor. Bilim Merkezi’nde, 200 serginin yanı sıra eğitim programları, bilim gösterileri, bilim kampları, sertifika programları, bilim insanlarıyla söyleşiler, seminerler ve konferanslar düzenlenecek. Merkez ulusal ve uluslararası kongrelere, seminerlere ve proje yarışmalarına da ev sahipliği yapacak. Kocaeli Bilim Merkezi’nde 200 deney düzeneği ve bu düzeneklerin sergileneceği dört adet özel tasarım galeri bulunacak. Merkezde tüm ziyaretçilere hitap edecek eğitim salonları ve bilimsel çalışmaların yapılacağı atölyelerin yanı sıra bilimsel söyleşilerin ve gösterilerin yapılacağı sahneler, araştırma ofisleri, gökevi ve bilim kafe yer alacak.

Bilim merkezindeki atölyelerde Fizik ve Astronomi, Kimya, Biyoloji, Roket ve Havacılık, Elektrik Elektronik, Mekatronik ve Robotik, Matematik ve Zeka Oyunları, Yerbilimleri ve Arkeoloji atölyesi yer alacak.

Her yaş grubuna hitap edecek ve kent gelişimine katkı sağlayacak etkinlikler düzenlenecek. Ulusal ve uluslararası birçok sempozyuma ve söyleşiye ev sahipliği yapacak olan alanda, bilimsel söyleşiler ve gösteriler yapacak.