Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra yolu üzerinde yapılan Sokak Hayvanlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, çocukların büyük ilgisini çekti. Kocaeli’nin çeşitli yerlerinde bulunan eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenciler, barınağı ziyaret etti.

Öğrenciler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal ilişkiler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü’ne bağlı görevli veterinerler eşliğinde hayvan barınağını gezdiler. Barınağa Doğa Koleji, Gölcük Barboros Hayrettin Paşa Lisesi, Düş Bahçesi Özel İlkokulu, Akçakoca Bilgievi, Cebir Koleji ve Özel Peteğim Eğitim Kurumu öğrencilerinden oluşan 360 öğrenci ziyarette bulundu.

Barınağa ziyarette bulunan öğrenciler, hayvanları ziyarete gelirken elleri boş gelmediler. Öğrenciler, kendi harçlıklarıyla aldıkları paket mamaları barınağa gelerek sokak hayvanlarına gıda yardımında bulundular.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezine ziyarete gelen öğrenciler Ameliyathane, Ultrason odası, Röntgen odası, Eczane, Laboratuvar ve köpeklerin bulunduğu alanları gezerek merak ettikleri konular ile ilgili ilgililerden detaylı bilgiler aldılar. Daha sonra sokak hayvanlarının kaldığı yerlere giderek sokak hayvanlarını beslediler.