Hereke Esnaf Odası Başkanı Abdurrahman Yazıcı, Herekeli esnafın ticari faaliyetlerinin gittikçe eridiği ve işlerini döndürmekte zorlandığını belirterek “Taş ocaklarının taşınması Hereke esnafına ağır darbe vurur” dedi.

Hereke Esnaf Odası Başkanı Abdurrahman Yazıcı, belediyenin kapatılması ve Tarihi Hereke’nin mahalle olarak Körfez ilçesine bağlanması ile birlikte ticari ve sosyal hayatı olumsuz olarak etkilediğini belirtti. Hereke’de yaklaşık 26 bin nüfusun ve irili ufaklı yaklaşık 800 esnafın bulunduğu belirten Yazıcı, “Onlarca esnaf arkadaşımız maalesef ticarethanesini kapatmak zorunda kalmıştır. Ayrıca 4 yıllık fakültelerin Hereke’den Umuttepe’ye taşınmasından dolayı üniversite öğrencisinin bölgeden ayrılması esnafımıza büyük darbe vurdu. Özellikle hizmet sektöründeki arkadaş bu işten büyük zarar gördü. İş sahaların kapanması işsizlik sorununu daha da büyüttü” dedi.

Hereke bölgesinde faaliyet gösteren Nuh Çimento fabrikasına ait taş ocaklarının da dahil olmak üzere bütün taş ocaklarının başka bir yere kaldırılmasının gündeme geldiğini belirten Yazıcı, “Taş ocakları Hereke bölgesinde 50 yıldan beri faaliyet gösteren ve bölge insanına istihdam sağlayan ve esnaf açısından bir endüstridir. Bölgedeki ocaklarda yaklaşık 500 kişi istihdam edilmektedir. Bu sayı aileleriyle beraber yaklaşık bin 500, 2 bin kişiyi bulmaktadır. Nakliye, hizmet sektörü gibi yan unsurlar da birçok insan istihdam edilmektedir. Bu taş ocaklarının kaldırılması gerçekleşirse bölge insanına ve esnafa büyük bir darbe olacaktır” dedi.