Çorlu’da düzenlenen Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası’nda, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu Serap Özçelik ve Neslihan Çalışkan Türkiye Şampiyonu oldular.

Çorlu’da düzenlenen Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası’nın ikinci gününde Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu iki bayan karateciden daha Türkiye şampiyonluğu geldi. Türkiye Karate Federasyonu’nun ulusal seviyedeki en önemli organizasyonu olan Türkiye Büyükler Karate Şampiyonası, 50 ilden yaklaşık 560 sporcunun katılımıyla devam ediyor. 1 kata, 10 kumite olmak üzere 11 karateciyle şampiyonaya katılan Büyükşehir Belediyesporlu karatecilerden dereceler ardı ardına gelmeye başladı.

İlk gün yapılan kata müsabakalarında Türkiye şampiyonu olan Mehmet Yakan’ın ardından kumitede iki Türkiye şampiyonluğu geldi. Son üç yılın birincisi Avrupa ve dünya şampiyonu Serap Özçelik’in yer almadığı kadınlar kumite 50 kiloda, 2013 Akdeniz Oyunları’nın gümüş madalyalı ismi Büyükşehir Kağıtsporlu Bahar Erşeker mutlu sona ulaştı. Daha önce 61 kiloda mücadele eden Erşeker, 50 kilo finalinde kariyerinde Dünya ve Avrupa gençler şampiyonluğu bulunan Neslihan Çalışkan’ı 2-1 mağlup ederek, Türkiye şampiyonu oldu.

55 kiloda mücadele eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un bir diğer Dünya şampiyonu karatecisi Tuba Yenen Yakan ise büyük çekişmeye sahne olan mücadelede son şampiyon Büşra Tosun’u mağlup ederek zirveye çıktı. Maçın ilk dakikasını 3-1 geride bitiren Yakan, daha sonra yumruklarıyla etkili oldu. Bitime beş saniye kala aldığı bir puanla müsabakayı 4-3 kazanarak kariyerinde ikinci kez Türkiye şampiyonu oldu. Müsabakaların ardından şampiyon karatecilere madalyalarını Federasyon başkanı Esat Delihasan verdi.