Körfez Belediyesi tarafından İlimtepe’de yapımına başlanan ve 1 yıl içinde tamamlanması planlanan Kültür Merkezi inşaatı hızla devam ediyor.

Körfez Belediyesi, vizyon projelerinden olan İlimtepe Kültür Merkezi’nin inşaatına geçtiğimiz Mart ayında başlamıştı. Selçuklu mimarisi ile inşa edilen merkez, bölge halkının ihtiyaçlarını bir arada gidermesini sağlayacak hem de sosyal hayatı canlandıracak 1 yıl içinde tamamlanması planlanan kültür merkezi, eğitim, kültür, sanat, sağlık alanında halkın ihtiyaçlarına cevap verecek olan merkez tam donanımlı olarak hizmet verecek.

Merkez içerisinde 1000 bin kişilik düğün salonu, ofisler, muhtarlık binası ve kurs merkezleri yer alıyor. Tarihi han ve medrese mimarisinden esinlenilerek oluşturulmuş iç avlusu ve iç avluya bakan balkonlarıyla İlimtepe Kültür Merkezi, 8 bin metrekare alanda geleneksel ve modern mimari senteziyle bölgede yaşamın yeni merkezi olacak.

Körfez’in geleceği konumunda olan İlimtepe’de yapılan yatırımlardan dolayı vatandaşlar Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a teşekkür ettiler.

Öte yandan Körfez Belediyesi, ilçedeki yeşil alanlarda ve parklarda bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ortak çalışma yürüterek Körfez’deki parkları güzelleştiriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri park içerisindeki oyun gruplarının bakımını yaparken, çevre düzenlemesi ile daha güzel bir hale getiriyor.