Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 65 yaş üstü bireylerden oluşan bir grup için önceki gün Çanakkale şehitliği gezisi düzenlendi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Çanakkale’ye gitmek isteyip de gidememiş olan 65 yaş üstü vatandaşlar için Çanakkale gezisi düzenledi. Sabah saatlerinde Çanakkale’ye ulaşan vatandaşlar, rehber eşliğinde şehitler diyarını adeta adım adım gezdiler. Conkbayırı, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Şehitler Abidesi, 26. Alay ve Yahya Çavuş Şehitliği’ni ziyaret eden 65 yaş üstü vatandaşlar, kahramanlık destanı yazan atalarının huzurunda olmanın mutluluğunu yaşadı. Kafileye eşlik eden rehber, ziyaret sırasında guruptakilere, Çanakkale Savaşları ve yaşanan kahramanlıklar ile ilgili detaylı bilgi aktardı.

İlk defa Çanakkale’ye giden vatandaşlar yapılan bu etkinlikten çok memnun kaldıklarını belirtirken duygusal anlar yaşadılar.Öte yandan 65 yaş üstü vatandaşlar kendilerinin Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret etmesinde tüm olanakları sağlayan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.