Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Kocaeli Ticaret Odası’nda yangın güvenliği semineri verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz tarafından Kocaeli Ticaret Odası’na kayıtlı iş yeri sahiplerine yangın güvenliği semineri verildi. Düzenlenen seminerde Kocaeli Ticaret Odası’na bağlı iş yeri sahiplerine yangın güvenliğine yönelik önemli bilgiler aktarıldı.

“Yangınların çıkmaması minimize edilebilir ancak sıfırlanamaz” diyen Palaz, iş yerlerinin yangın tehlikelerin en büyüğü olduğunu söyledi. Yangınların en büyük sebebinin ihmal ve tedbirsizlik olduğunu belirten Palaz, yangınlarda can ve mal kaybına sebep olunmaması için yangın güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğinin altını çizdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından işyerleri açılmadan önce yangın güvenliği kontrollerinin ücretsiz olarak yapıldığını hatırlatan Palaz, İtfaiye tarafından yangın güvenliği konusunda danışmanlık hizmeti verildiğini ve işyeri sahiplerinin ücretsiz olarak danışmanlık hizmetlerinden faydalanabileceğini ifade etti.

Binalarda yangına dirençli yapıların kullanılmasının önemine vurgu yapan Palaz, "Yangını söndürmekten çok yangının oluşmasını alınacak önlemlerle engellemek marifettir. Yangın oluştuktan sonra etkin ve hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi için eğitim ve tatbikat yapılması gerekir" dedi.

Sunumun ardından İtfaiye Daire Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Salih Palaz katılımcıların sorularını cevaplandırdı.