Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü ile çevresindeki yerleşim alanlarının atıksularını arıtmak için 2 milyon TL yatırım ile modüler atıksu arıtma tesisi inşa ediyor.

İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde 4 ileri biyolojik, 7 biyolojik, 6 modüler ve 1 tane de doğal olmak üzere 18 adet atıksu arıtma tesisi işletiyor. Bu tesisler ile atıksu arıtma oranını il genelinde yüzde 99 seviyesine çıkaran tek kurum olan İSU Genel Müdürlüğü, Dilovası’nda ileri biyolojik, İzmit Umuttepe ve Gebze Muallimköy de modüler olmak üzere 3 adet atıksu arıtma tesisi de inşa ediyor.

Fosseptiklerle ihtiyacı karşılanan KOÜ Umuttepe Kampüsü ile çevresindeki yerleşim alanlarının atıksularını arıtmak için Umuttepe bölgesinde biyolojik arıtma tesisi inşası için çalışmalara bir süre önce başlandı. 5 bin metreküp kapasitesi olarak inşa edilen Umuttepe Modüler Atıksu Arıtma Tesisi projesi kapsamında ayrıca bölgenin atıksularını arıtmaya getirmek için de bin 640 metre kanalizasyon hattı yapılacak.

Modüler olarak inşa edilen tesisin temel kazısı ile grobeton çalışmaları ve kanalizasyon hattı çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki yılın Nisan ayında tamamlanması hedeflenen Umuttepe Modüler Atıksu Arıtma Tesisi, 2 milyon 62 bin 562,12 TL’ye mal olacak.