İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarında hedefin 20 bin kursiyer olduğu açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde 2014-2015 eğitim öğretim döneminin başladığı İZMEK’te 48 ayrı noktada 351 sınıfta ve 93 farklı branşta halen 5 bin 343 kişi eğitim görüyor. Yetkililer, kurslara kayıtların devam ettiğini mesleki, sosyal kültürel, müzik, dil ve bilgisayar kurslarına isteyen herkesin kayıt yaptırabileceklerini söylediler. Geçen sene 15 bin kişinin mezun olduğu İZMEK’te bu sene en az 20 bin kişiye ulaşılacağını söyleyen ilgililer, "Boş vakitlerini değerlendirmek isteyenler, meslek sahibi olmak isteyenler, hobilerini geliştirmek isteyenler gelip kurslara yazılsınlar. İZMEK’te isteyen herkesin ilgi alanına göre mutlaka bir kurs var. Bu gün bir çok İZMEK kursiyeri kendi işini kurup para kazanmaktadır” dediler.

İZMEK kurslarına en çok bayanların devam ettiği ifade edildi. Kursiyerler İZMEK’in bulunmaz bir fırsat olduğunu belirterek, "Burada hem meslek öğreniyor, hem de yeni dostluklar ediniyoruz. Evde boş boş oturmaktansa İZMEK’e gelerek yararlı bir şeylerle uğraşmak bizleri stresten de uzaklaştırıyor” şeklinde konuştular.

Mayıs ayına kadar devam edecek İZMEK’te en çok ilgi gören kursların giyim, iğne oyası, yağlı boya resim, ev tekstili, keçe nakışı, geleneksel el nakışı, mozaik, şiş ve tığ örücülüğü, takı tasarım, çini, cilt bakımı, kuaförlük, kırkyama, tezhip, hüsn-ü hat, moda tasarım, karikatür, pasta yapımı, mis sabunu, mum yapımı, Türk ve Osmanlı yemekleri, ahşap rolyef, İngilizce, Almanca ,Fransızca, Arapça, Rusça, işaret dili, gitar, keman, yan flüt, bağlama, güzel konuşma ve diksiyon, bilgisayar işletmenliği olduğu öğrenildi.