Her yıl yaklaşık 5 bin öğrenciye bedava bisiklet dağıtan İzmit Belediyesi, bisiklet dağıtımından önce çocuklara bisiklet kullanmayı öğretiyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yapılan eğitimler neşe içinde geçiyor. Yahya Kaptan mahallesindeki Bisiklet Eğitim Pisti’ndeki eğitimde öğrencilere önce bisiklet tanıtılıyor ardından da nasıl bisiklet kullanılacağı uygulamalı olarak gösteriliyor. Yetkililer, 3 yıl içinde yaklaşık 23 bin öğrencinin bisiklet kullanmayı öğrendiğini belirterek, ”Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın başlattığı ‘haydi çocuklar bisikletle okula’ projesi kapsamında şimdiye kadar 15 bin 500 öğrenciye ücretsiz bisiklet dağıtıldı. Çocuklara bisikletler dağıtılmadan önce bisiklet kullanmayı öğretiyoruz. Böylece olası kazaların da önüne geçilmiş olunuyor” dediler.

Program çerçevesinde İzmit’e yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Hakkaniye Orta Okulu 5. sınıf öğrencilerine de eğitim verildi. Neşe içinde geçen eğitim sonunda öğrencilere belge verildi. Öğrenciler, eğitim için Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ederek, ”Bu sene bizlere de bisiklet hediye edilecek. Eğitim sayesinde bisiklete gönül rahatlığı içinde binebileceğiz” diye konuştular.