Çocuk Dostu Belediye olarak çocuk odaklı çalışmalarına ara vermeden devam eden İzmit Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları günü sebebiyle anlamlı bir açılış gerçekleştirdi. İzmit Belediyesi tarafından Hakkaniye köyündeki ilkokula yaptırılan çok amaçlı salon düzenlenen törenle açıldı.

Salonun açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Çetin, İsmail Kamış, İzmit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Habip İlaslan, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Kocaeli Bölge tiyatrosu sanat yönetmeni Burhan Akçil, Hakkaniye İlkokulu Müdürü Lütfü Özyurt, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Doğan, eğitime destek olmayı kendilerine görev kabul ettiklerini belirterek, “Köy okulu, şehir okulu ayrımı olmaksızın okullar, öğrenmenin, ilmin, fenni yuvası olan yerlerdir. Bu anlamda gerek hükümetimiz gerekse bizler son 12 yıldır okulları eğitimi birinci öncelik olarak görüyoruz. Belediye olarak okullara destek olmak gibi bir yükümlülüğümüz olmamasına rağmen göreve geldiğimiz ilk günden beri eğitime destek olma gayret ve çabası içindeyiz. Şimdiye kadar 60’a yakın okula çok amaçlı salon, kütüphane, öğretmen odası, veli bekleme yeri kazandırdık. Hedefimiz salonsuz okul kalmamasıdır” diyerek eğitime verdikleri önemi bir kez daha dile getirdi.

İzmit Belediyesi olarak sadece okuldaki eğitimi değil okul sonrası eğitimi de önemsediklerini belirten Doğan “ Bu amaçla öğrencilerimiz için etüt sınıfları açıyoruz. Çocuk Hakları okulumuzla çocuklarımız haklarını öğrenirken, spor salonlarımız, parklarımız, mahallerde kurduğumuz yüzme havuzlarımızla çocuklarımızın spor ihtiyacını da karşılıyoruz. Biz, sizlere daha güzel bir gelecek için çalışıyoruz. Bizim amacımız Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın çok daha iyi şartlarda eğitim görmeleridir Yarınlar sizlerin elinde daha da güzel olacak” diyerek tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutladı. İzmit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Habip İlaslan da Başkan Doğan’a eğitime, kente ve çocuklara yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kocaeli Bölge tiyatrosu İzmit Belediyesi tarafından yapılan çok amaçlı salonda suyun önemini işleyen tiyatro gösterisi sergiledi.