İzmit Belediyesi’nin okullara desteği artarak devam ediyor. Geçen 5 yıl içinde 60’dan fazla okula öğretmenler odası, kütüphane, çok amaçlı salon ve veli bekleme odası kazandıran İzmit Belediyesi, yeni dönemde de bu hizmetlerini sürdürüyor.

İzmit Belediyesinin okullara yapmış olduğu hizmetlerden bir yenisi Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan 23 Nisan İlkokulu’nda oldu. Belediyece yenilenen okulun öğretmenler odası düzenlenen törenle açıldı. Oldukça modern ve kullanışlı hele getirilen öğretmenler odasının açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Belediye meclis üyesi Emine Okanalp, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Yahya Kaptan Mahalle Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu, Okul Müdürü Necati Kal, Okul Aile Birliği Başkanı Seher Keskin, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Boyasından parkesine, elektrik tesisatından, mefruşatlarına, öğretmenler için dolap, masa ve sandalyelerine kadar her şeyin yenilendiği odanın açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren eğitime destek vermeyi kendimize görev kabul ettik. Öğretmenlerimiz daha güzel şeylere layık. Biz çocuklarımıza hitap ederken hep diyoruz ki anne babanızı çok seviyorsunuz, onların sizlere çok emekleri var ama onlara yakın düzeyde birileri daha var, onlarda öğretmenlerimizdir. İnşallah güzel, huzurlu, sağlıklı sıhhatli bir dönem geçirirsiniz. Güle güle oturun, hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından öğretmenler odasının açılışı öğrencilerle birlikte yapıldı. Başkan Doğan’a yapılan hizmet için çiçek verilerek teşekkür edildi. Başkan Doğan ve beraberindekiler daha sonra 23 Nisan İlkokulu’nun yanında bulunan ve yeni hizmete giren Edebali Ortaokuluna ziyaret ettiler. Doğan, okul müdürü Orhan Gönen’den okulla ilgili bilgi alıp hayırlı olsun dileğinde bulundu.