İzmit Belediyesi, okullardaki eksiklikleri daha hızlı giderilmesini sağlamak için belediye bünyesinde okul hizmet masasını faaliyete geçirdi.

Okul Hizmet Masası düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Belediye Başkanı DR. Nevzat Doğan tarafından düzenlenen basın toplantısında İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Karabayır, Başkan Yardımcısı Giray Oruç, Kültür Müdürü Muhammet Öztürk, Okul Hizmet Masası Sorumlusu Arzu Bulut hazır bulundu.

Daha önce gerçekleştirdikleri Muhtar Masası ve Çocuk Hakları Masası ile Türkiye’de örnek projelere imza attıklarını belirten Başkan Doğan, “Okullarda kırılmış kapı kolları, pencere tamirleri, bozuk musluklar gibi küçük ama okul müdürü ve aile birliklerini yoran ve okuldaki eğitimi yavaşlatan ve engelleyen sorunlarla sık sık karşılıyoruz. İzmit Belediyesi olarak bu sorunlarla ilgilenecek bir ekip kurmaya karar verdik. Okuldaki arızasını birimimize bildiren, malzemesini temin eden okullara ulaşıp en hızlı şekilde sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Bu sayede sadece malzeme parası verecek olan okul çok rahatlayacak” dedi.

Bir iş gününü aşmayacak ihtiyaçlar için hizmet vereceklerini belirten Başkan Doğan, “Hizmet masasında tüm okulların dijital dosyaları açılacak, acil ihtiyaçlara cevap verilecek ama okullara malzeme alımı ve hibe yapılmayacak. Malzemeler okullar tarafından alınacak, belediyemiz sadece işçilik konusunda destek olacak Şimdilik İzmit Belediye Binası içerisindeki ofisten koordinasyon yürütülecek, 5 personelle okulların hizmetine başlayan ekibin ilerleyen zamanlarda sayısının artarak, daha fazla sayıyla daha büyük çalışmalar için okullara hizmet verecek” şeklinde konuştu.