İzmit Kadın Meclisi gerçekleştirdiği ziyaretlerdeki gözlemlerini değerlendirip ilgili mercilere iletme görevini yerine getirmeye devam ediyor.

Yapılan bir çok ev ve köy ziyaretlerinde kadınların oldukça önemli bir kısmının hala okuma yazma bilmediğini tespit eden İzmit Kadın Meclisi üyeleri, okuma-yazma kursları açıldığı halde kadınların bu kurslara gitmediğini ancak pek çoğunun Kur’an kurslarına katıldığını gördü. İzmit Kadın Meclisi, Kur’an kursları müfredatına okuma-yazma dersleri eklenmesi fikrini paylaşmak ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak üzere Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Müftü Sönmezoğlu ziyaretlerinden dolayı Asuman Sert’in başkanı olduğu İzmit Kadın Meclisi üyelerine teşekkür ederek, Kocaeli’de halen okuma-yazma bilmeyenlerin bulunmasının şaşkınlık verici olduğunu söyledi. Sönmezoğlu, İzmit Kadın Meclisi’nin fikrinin uygulanabilir olduğunu, konuyu önümüzdeki günlerde ilçe müftüleri ile yapacakları toplantının gündemine alacaklarını dile getirdi. İl Müftüsü Sönmezoğlu ayrıca daha çok sahada olmak gerektiğini, İzmit Kadın Meclisi’nin bu anlamda bir eksikliği giderdiğini ve bundan sonrada her türlü fikirlerini paylaşmalarını istedi.

İzmit Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert, Sönmezoğlu’na kendilerini kabul ettiği ve paylaştıkları fikirlerle ilgilendikleri için teşekkür ederek, “Eğer Kur’an kursu müfredatına okuma-yazma dersleri eklenirse özellikle okuma-yazma bilmeyen kadınların sayısında ciddi ölçüde azalma olacaktır. Uygulama sadece İzmit ve Kocaeli’de değil ülke genelinde de yapılabilir” dedi.