İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekip, mevzuata aykırı olarak geri dönüşüm malzemesi toplayan şahıslara göz açtırmıyor.

Ekipler, özellikle kent merkezinde gelişigüzel, mevzuata aykırı ve kayıt dışı olarak çekçek diye tabir edilen araçlarıyla geri dönüşüm malzemesi toplayan şahıslara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Yetkililer, bu şekilde kağıt toplayan şahısların malzeme alırken çevreyi kirlettiğini, ayrıca kayıt dışı kazanç sağladıklarına dikkat çekerek, “Bu kişileri sık sık uyarmamıza rağmen faaliyetlerini sürdürdüklerini tespit ettik. Geri dönüşüm malzemesi toplayan şahıslarla ilgili yasal işlem yapıp, araçlarına el konulmaktadır” dediler.

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürü Nihat Kaymak ise, “Çek çek arabalarıyla kağıt toplayanlar özellikle kent merkezinde görüntü kirliliğine neden oluyorlar. Hem görsel kirlilik oluşturan hem de yaya ve araç trafiğini olumsuz olarak etkileyen bu kişilere defalarca uyarıda bulunduk. Uyarıları dikkate almayanlar hakkında yasal işlem yapıyoruz” şeklinde konuştu.