Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez Başkanlığındaki, Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında, 11 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediye Meclisinin Aralık ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında ve Meclis Üyelerinin katılımıyla Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Çin’de gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Dünya Zirvesi programı ve belediye meclisi gündeminde olan konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Emekevler Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm konusu hakkında konuşan Başkan Üzülmez, “Emekevler Mahallemiz için bir kentsel dönüşüm fikrimiz vardı. Bunun için ön çalışma yaptık, mahalle için alınmış bir kentsel dönüşüm kararı yok. Biz Kartepe’yi sosyal ve ekonomik hayatıyla daha iyi bir noktaya getirmemiz gerektiğini söyleyerek adım attık. Bu noktada kentsel dönüşüm sosyal ve ekonomik dönüşümün en önemli ayağı. Harita üzerinde günlerce tartıştık. Kartepe’nin dağ eteklerinde, yeşil alanlarda mevcut durumun korunmasına karar verdik. Ancak D-100 Karayolu üzerinde imara uygun olmayan, olası bir felakette sıkıntı yaşanmaması ve sosyal donatı alanları olan yerler belirlemek gerekli. Biz öyle bir yer seçelim ki burada yapılan kentsel dönüşümün tüm ilçeye örnek olmasını istedik. Tüm hizmetleri bölgedeki insanların ve kamuoyunun oy birliği ile yapacağımızı daha önce de söylemiştik. Tüm paydaşlarımıza projenin detaylarının anlatılacağı bir sunum, toplantı yapacağız. Emekevler Mahallesi’nin en az yüzde 80’ni, hatta muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri bunu kabul ettikten sonra asıl çalışma yapılır. Şunun altını çizerek özellikle söylemek istiyorum ne bizim meclisimizde ne Büyükşehir meclisinde alınmış ve görüşülmüş bir karar yok. Vatandaşı mağdur edecek bir çalışmaya girmeyeceğiz. Eğer biz orada vatandaşın mülküne değer katmayacaksak yapmayız. Evinin ekonomik değeri ne olursa olsun en az 1.5 katı değer artıracak şekilde düşündük. Burada bir rant ortaya çıkacaksa da bu mahallelinin ve Kartepe halkının olacaktır. Bu bölge için sadece böyle bir fikrimiz vardı ve bölgede kamuoyu çalışması yaptık. Destek almazsak uygulamaya geçmeyiz” dedi.

Sel mağdurlarının durumunun incelemek üzere Belediye’nin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından tespitler yapması amacıyla komisyon kuruldu.