Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri soba küllerinin çevreye yayılmaması için kente kül konteynerleri yerleştirdi.

Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ilçede soba külleri veya kaloriferlerin katı yakıt atıklarının konması için çöp konteynerlerinin yanına boş varillerden yapılan kül kovalarını da halkın kullanıma sundu. Ücretsiz olarak dağıtılan kül kovalarından talep eden vatandaşların belediyeye başvurmaları gerekiyor.

Kış aylarının gelmesiyle soba yakan vatandaşların kül atıklarını atabilmeleri için ihtiyaç duyulan kül kovaları Kartepe ilçesinde belediye ekipleri tarafından karşılanmaya başladı. Mevcut plastik konteynerlerin yanında kullanılacak ve ücretsiz olarak dağıtılan boş varillerden yapılan soba kül kovası ile sıcak küllerin ve kaloriferlerin katı yakıt atıkların toplanması sağlanıyor.

Soba külleri veya kaloriferlerin katı yakıt atıklarının konması için küllük olarak değerlendirilen kovaların çöp alım güzergahı üzerinde ortak kullanım alanlarına bırakılarak vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Temizlik İşleri Müdürü Atilla Karagöz, “Temiz bir çevre oluşturulması konusunda birim olarak konteynerler aracılığıyla çöplerin toplanmasını sağlamaktayız. Bu konuda konteynerlerin kullanımından kaynaklanan eskime ve deformelerde ekiplerimizce vatandaşlardan gelen bilgilendirmeler ışığında tamir veya değiştirilmesi şeklinde çözülüyor. Kış aylarında daha çok ortaya çıkan kül pisliklerini de ayrı materyaller aracılığıyla depolanıp toplanmasını sağlıyoruz. Bu konuda da boş varilleri değerlendiren birimimiz, sıcak atıkların atılması ile erime ihtimali olan plastik çöp konteynerlerinin ömrünü uzatarak ekonomik olarak da önemli bir gider kapısını kapatmış oluyor” dedi.