Ülkemizi etkisi altına alan yağışlı hava Kartepe ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi. Kartepe genelinde belediye ekipleri yoğun bir çalışma göstererek hayatın normal seyrine girmesi için 24 saat aralıksız hizmet vermeye devam ediyor. Aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan sel ve su baskınından etkilenen vatandaşların barınma ve yiyecek ihtiyaçları karşılanırken, ilçede incelemelerde bulunan Başkan Hüseyin Üzülmez, tüm ekiplerin öncelikli noktalarda vatandaşlara ulaştıklarını kaydetti.

Son yılların en büyük yağışını alan Kartepe’de aşırı yağışın etkisi altında kalan bölgelere kısa sürede müdahale edilerek yolların açılması da sağlandı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar tahliye edilirken, barınma ve yiyecek ihtiyaçları için de Kaymakamlık iş birliğinde harekete geçildi. Kartepe Belediyesi, araç ve ekipmanları ile vatandaşlara gereken desteği vermek için sabahın erken saatlerinden itibaren özverili bir çalışma sergiledi.

İlçeyi etkisi altına alan aşırı yağışlara karşı Kartepe’nin teslim olmaması için ekiplerini seferber eden ve onların başında koordinasyonu sağlayan Başkan Üzülmez, sıkıntılı bölgelerde yerinde incelemelerde bulundu. Kocaeli Valiliği, İl Afet Koordinasyon Merkezi, Karayolları Genel Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ona bağlı İSU, İtfaiye ve Fen İşleri Başkanlıkları ile irtibata geçen Kartepe Belediyesi ekipleri tüm ekip ve ekipmanı ile vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışmaya devam ediyor.

Eşme’de önemli hasarların meydana geldiği ve D-100 Karayolu’nun kapanan bölümlerindeki çalışmaları inceleyen Başkan Üzülmez, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte Eşme ve bağlantılı köy yollarında yağışların verdiği zarar ve hasarı yerinde görme imkanı buldular. Gerekli önlemlerin alınması için talimatlar veren başkanlar vatandaşların ihtiyaçlarına karşılık vermesi için acil müdahale ekiplerini bölgeye sevk ettiler.

Aşırı yağışlar nedeniyle kapanan yolların açılması için motpomplar yanında iş makineleri de sıkıntılı bölgelere sevk edildi. Emekevler ve Acısu Mahallelerinde evlerinde mahsur kalan vatandaşlar için çağrılan Akut ekipleri zodiac botlarla tahliyeleri gerçekleştirdi. Can kaybı yaşanmamasına karşı yaşanan afet olayının üzüntüsünü hemşehrileri ile birlikte yaşayan Başkan Üzülmez, “İlk andan itibaren sahada ekip ve ekipmanlarımızla halkımızın yanındayız. Son yılların en yoğun yağışları neticesinde yaşadığımız sel ve taşkınlar birçok vatandaşımızın mağduriyetine sebep oldu. Ekiplerimiz evlerdeki suların tahliyesi ve sıcak yemek yardımıyla acil müdahalede bulundu. Yaşadığımız bu doğa olayının izleri tamamen kalkıncaya kadar belediye olarak halkımızın yanında olacağız. Doğa olaylarının afete dönüşmemesi için etkili ve kalıcı eylem planlarımızı Büyükşehir Belediyemizle birlikte uygulamaya geçeceğiz” dedi.