Kartepeli çocukların bilgili, donanımlı bir şekilde gelişmesine katkı vermek için Kartepe Belediyesi’nin eğitim alanındaki en önemli hizmetlerinden olan bilgievleri, yeni dönemde hizmete devam ediyor.

Kartepeli çocukların daha verimli, sağlıklı ve modern mekanlarda eğitim ve öğretim görmelerine imkan sağlamak amacıyla Kartepe Belediyesi’nce hizmete sunulan bilgievleri ve kütüphaneler yeni eğitim öğretim döneminde aktif rol oynamaya devam ediyor. Halen ilçede 6 bilgievi, 2 kütüphane ve 3 eğitim sanat merkezlerinde görevli eğitmenler aracılığı ile hafta içi ve hafta sonu ders araştırma ve ödev çalışmalarının sonrasında her cumartesi kulüp çalışmaları yapılıyor.

Bilgievlerinde günlük ödevlerini yapan, araştırma konularını güvenli internet ve kitap kaynaklarıyla gerçekleştiren minikler, her gün yarım saat süre ile düzenli olarak okuma saati ne de katılıyor. Okudukları kitapları görevli eğitmenlere anlatarak özgüvenlerini ve sosyal yönlerini geliştiren öğrenciler bilgi evlerinde kurulan kulüp çalışmalarında her cumartesi günü; sanat, bilim teknik, dil, edebiyat, turizm, tarih, değerler, oyun ve origami etkinliklerinde ise birlikte öğrenip birlikte eğlenme imkanı buluyorlar.

Etüd imkanı yanında kulüp çalışmaları ile çocukları sosyal yaşantı sağlayan faaliyetlerle barışık kılan bilgi evlerindeki canlılığın, eğitim yılının sonuna kadar değişik aktivitelerle sürmesi bekleniyor.