Kartepe Belediyesi öncülüğünde, Ekolojik Sağlıklı Yaşam Köyü (EKOKÖY) Ketenciler’de 8 Kasım Cumartesi günü “Bir Başka Yaşam Mümkün” festivali düzenlenecek.

Kartepe’nin eşsiz doğa güzelliklerinin ve turizm değerlerinin öne çıkarılması amacıyla düzenlenen pek çok etkinlikten biri olan “Bir Başka Yaşam Mümkün” festivali, Çerkezlere has yöresel lezzetler, Çerkez kültürünü yansıtan halk oyunları ve müziklerle Ketenciler’de şölen havası estirecek.

Kartepe Belediyesi öncülüğünde, Kocaeli Üniversitesi, Ekoköy Ketenciler Kalkınma ve Dayanışma Derneği, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Tursab ortaklığında düzenlenecek olan festivalde, yöresel ürünler de sergilenecek. 8 Kasım Cumartesi günü saat 12.00 ile 18.00 arasında gerçekleşecek olan festivalde Kartepe Çocuk Oyunları Grubu, Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Halkoyunları Ekibi ile yöresel sanatçılar İshak Akbay ve Kazım Gürkan da Kartepelileri yöresel ezgilerle tanıştıracak.

Kartepe’nin yerli ve yabancı turistin cazibe merkezlerinden biri olması için etkinliklerin devam edeceğini söyleyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Ketenciler’de hayata geçirilen ve ilk günden itibaren yoğun ilgi gören Ekoköy Projemiz anlamına uygun bir gelişim ve değişim sergilemeye devam ediyor. Bölge turizm gelirlerini artıran, girişimciliğe tam destek veren, sosyal uyumu ve yaşam standartlarını yükseltmeyi sağlayan projede hedef kitleye yönelik çalışmalarımıza festival gibi etkinliklerle ayrı bir renk ve heyecan katmaktayız. Hafta sonu da bir yenisini yapacağımız festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi.