Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü’nün dernek üyelerinden oluşan heyet, örnek uygulamaların yerinde incelenmesi ve yeniliklerin transfer edilmesi amacıyla Eskişehir ve Ankara illerindeki ekolojik çiftliklere inceleme ziyareti gerçekleştirdi.

Kartepe Belediyesi tarafından Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğinde, Kocaeli Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği paydaşlığında Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” projesine katkı vermesi amacıyla farklı illerde, ekolojik tarımsal üretim yapan çiftlikler ziyaret edildi.

Eskişehir ve Ankara illerindeki ekolojik çiftliklere ziyaret gerçekleştiren heyet, burada yapılan ziyaretlerinde edindikleri tecrübeleri Kartepe ilçesine aktarılacak. Ziyaretler, organik tarımsal üretim konusunda Kocaeli üreticisi ve tüketicisiyle ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. İllerdeki üreticilerin karşılaştığı sorunlar kayıt edilerek, Ekoköy projesinin rezervine eklendi. Köylerin ekolojik üretim yapan muhtarları ve ileri gelenleri ile görüşen heyet, bir köyün ekolojik üretime başlarken ve ilerleyen süreçlerde yaşadığı sorunları kayıt altına aldı. Yapılan görüşmeler ve tecrübe transferi sonucunda elde edilen tespitlerle, projenin toplumsal ve bölgesel kazanımlarının arttırılması hedefleniyor.