Kartepe Belediyesinin, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ve Türk Hava Kurumu Kocaeli Şubesi işbirliğinde KOÜ Arslanbey Yerleşkesi’nde düzenlendiği “Radyo Kontrol Model Uçak Hava Şenliği” hafta sonu renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Radyo Kontrol Model Uçak Hava Şenliği ile Kartepe semaları model uçak ve multikopterlerin gösterileri ile renklendi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in il dışı programı nedeniyle katılmadığı şenlikte Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Türk Hava Kurumu Kocaeli Şube Başkanı Turgut Duman, KOÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi yetkilileri, THK Genç Kanatlar mensupları ile havacılık meraklıları yoğun ilgi gösterdi. THK Kocaeli Şube Başkanı Turgut Duman, Türk Hava Kurumu sportif havacılık kulübü olarak yamaç paraşütü, RC modellerle faaliyetleri üyelerinin hizmetine sunduklarını belirtti. Duman, havacılık sektörüne verdiği katkılar için Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür etti. Konuşmalar ardından izleyiciler alanda hazırlıklarını yapan RC Kolik Form üyelerinden bilgiler de aldılar. Şenlikte, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Eskişehir, Ordu, İstanbul ve Karadeniz Ereğli’den gelen yaklaşık 40 kişi, radyo kontrollü model uçak ve multikopter gösterisi yaptı.

Kartepe semalarını renklendiren RC Kolik forum üyeleri izleyicilere heyecanlı ve adrenalin yüklü bir gösteri sundular. Model uçak meraklıları keyifle izlediği gösterileri gerçekleştiren RC Kolik Form üyelerini alkışları ile tebrik ettiler. Şenlikte THK motorlu yamaç paraşütü gösterisi ile de büyük takdir topladı.