İzmit’te Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan akıllı bisiklet projesi, Kartepe’de de hayata geçiriliyor. Köseköy Yürüyüş Yolu üzerinde kurulacak istasyonda montaj çalışmalarına başlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Bisikletli Ulaşım Sistemi (KOBİS) kapsamında uygulanan “Akıllı Bisikletler Projesi”, Kartepe’de de Köseköy Yürüyüş Yolu üzerinde kurulacak istasyonla ilçe halkına hizmet verecek. Sahip olduğu değerler ile bir çekim merkezi haline dönüşen Kartepe ilçesinde artan nüfusla doğru orantılı gelişen trafik yoğunluğunu azaltmak ve insanların spora olan ilgisini artırarak daha sağlıklı bir yaşama kavuşturmak için Kartepelileri Akıllı Bisiklet ile buluşturacak proje hızla ilerliyor.

Kent içi ulaşımda çevresel ve sürdürebilir kullanımı teşvik etmek amacı ve bisiklet ile ulaşımın hızla yaygınlaştırılması düşüncesiyle Yahya Kaptan Köseköy Yürüyüş Yolu güzergahında akıllı bisikletler Kartepelilere de sunulmuş olacak. Başkan Üzülmez, Büyükşehir Belediyemiz ile yaptıkları çalışmaların bir ayağı olan Akıllı Bisiklet ile İzmit’ten sonra ilk kez Kartepe halkının buluşturulacağını ifade etti. Akıllı Bisiklet ulaşımında İzmit’e bağlanacak Kartepe istasyonundaki montaj çalışmalarının kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.