Kartepe Belediyesi’nde çalışan 84 personel, iş sağlığı ve iş güvenliği çalışmaları kapsamında sağlık taramasından geçirildi.

Kartepe Belediyesi, Kartepe A.Ş bünyesinde çalışan 84 personelini daha sağlıklı olması ve iş kaybını önlemek amacıyla özel bir sağlık kurumu tarafından sağlık taramasından geçirdi. Çalışanlara yönelik EKG, Akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve işitme testleri yapılırken kan tahlili ve tetkikleri ile tepeden tırnağa taraması yapıldı.

Bu uygulama ile hem personelin daha sağlıklı olmasını sağladıklarını hem de iş kaybını önlediklerini belirten Başkan Üzülmez, “Bizim ilkemiz insana hizmet olduğu için insan sağlığının korunmasına da büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede hizmet üreten belediye çalışanlarımızın sağlıklı ve verimli olması için gerekli uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Bu uygulamada amacımız hem personelimizin sağlıklı olması hem de hastaneye veya diğer sağlık kuruluşlarına giderek harcanan zaman ve iş kaybını önlemektir. Ayrıca personelimizin sağlıklı ve verimli olması için de tedbir almış oluyoruz” dedi.