Kartepe Belediyesi personel bilinçlendirme çalışmaları kapsamında ’Telefonda Etkili İletişim’ konulu seminer düzenledi.

Kartepe Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tüm birimleri kapsayan eğitim seminerleri ile personelin motivasyonunu artırmayı ve iş yaşamını kolaylaştırıp verimliliği yükseltmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve belediye toplantı salonunda iki oturum şeklinde gerçekleşen ’Telefonda Etkili İletişim’ konulu eğitim seminerinde, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Tümay Mercan, telefonda iletişim konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Katılım gösteren personele, verilen eğitimlerin motivasyonlarına katkı yapacağını ifade eden Mercan, “Telefonda iletişimin yüz yüze olmayan bir iletişim biçimi olmasının dezavantajlarının yanı sıra, görevli telefonda müşteri hizmeti vermek olan bireyler sayesinde temsil ettikleri kurumun hizmet anlayışını dışarıya yansıtma ve farklılık yaratabildiği noktada da kurumu bir adım daha ileriye taşıma özelliklerini de beraberinde getirir. Bunun sağlanabilmesi için bu eğitim, 21. yüzyıl itibarıyla her alanda sıkça telaffuz edilen iletişim kavramının gücünün ve öneminin kavranmasını sağlayarak, telefonda hizmet veren bireyler için ‘Telefonda doğru ve etkili iletişim kurma’ yeteneğini kazandırmasıyla, müşteri karşısında profesyonel ve güven uyandıran bir izlenim yaratmalarına yardımcı olmayı hedefler” diyerek konuşma teknikleri hakkında örnekler verdi.

Katılımcılar seminerde, telefonda etkili konuşma becerileri, telefonda söylenmemesi gereken cümleleri, telefonda nezaket kuralları uygulamaları konularında öğrendiklerini gerçek hayatta uygulamak için de eğitmen Mercan nezaretinde pratikler de yaptılar.