Türkiye Enduro Şampiyonası’nda 6. Ayak Yarışı’nı da birincilikle bitirerek 2013-2014 sezonu bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan eden Arslanbeyli Mevlüt Kolay, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’i ziyaret etti.

Kartepe Belediyesi’nin katkıları ile katıldığı şampiyonada madalya kazanarak Kartepe’nin gururu olmaya devam eden Mevlüt Kolay, 8-9 Kasım tarihleri arasında Fethiye’de düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 6. Ayağı’nda birincilik kürsüsüne çıkarak kupanın sahibi oldu. Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve toplam 7 yarıştan oluşan şampiyonada 5 birincilik ve 1 ikincilik elde eden Kolay, son yarış öncesi şampiyonluğunu ilan eden Kolay, Kartepe Belediyesi’ni ziyaret ederek şampiyonluğunu Başkan Hüseyin Üzülmez’le paylaştı.

Arslanbeyli şampiyon motokrosçu beraberinde bölge meclis üyesi Yaşar Kemal Bayraktar, Arslanbey Mahalle Muhtarı Sedat Topal, Kartepe Motosiklet Kulübü Başkan Yardımcısı Hakan Öztunga ile Başkan Üzülmez’i makamında ziyaret etti. Şampiyon motokrosçu Kolay, kupasını Başkan Üzülmez’e sunarken, “Sayın başkanım verdiğiniz desteklerle katıldığımız yarışmalarda hem ilçemizi ve ilimizi temsil etmek benim için büyük bir gurur kaynağı olmaktadır. Kazandığımız şampiyonluk Kartepe’nin ve sizin başarınızdır. Bu kupa ve şampiyonluğu sizlerle paylaşmak beni çok mutlu etmiştir” dedi.

Kolay’ın başarısı ile gururlandıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, elde ettiği şampiyonluk için başarılı motokrosçuyu tebrik etti. Kendisi gibi Arslanbey doğumlu olan ve Kartepe’nin yetiştirdiği genç sporcunun başarısı ile gurur duyduğunu belirten Başkan Üzülmez, “Böylesi bir spor branşında ilçemizi ve ilimizi ulusal ve uluslararası düzeyde başarı ile temsil ediyor olman ve Kartepe’den bir Türkiye Şampiyonu çıkmış olması beni çok mutlu etti. Bundan sonraki hedefimiz federasyon takviminde yer alacak uluslararası düzeyde bir yarışmanın Kartepe’de düzenlenmesi sağlamak olmalı. Sizin girişimleriniz ve benim de desteğim ile uluslararası yarışma organizasyonunu Kartepe’ye taşıyalım. Öncesinde de Kartepe’ye ve organizasyona yakışan Enduro Yarışı yapılabilecek bir parkuru ilçemize kazandıralım” dedi.