Kartepe Belediyesi Gençler Birliği Spor Kulübü sporcusu güreşçileri, 29 Ekim Cumhuriyet Kupası Turnuvası’nda kazandıkları 2 ikincilik ve 3 üçüncülük ile takım halinde turnuvada 3. oldular. Kazandıkları kupalarını ve madalyalarını Başkan Üzülmez ile paylaşan güreşçiler, başkana şampiyonluk sözü verdiler.

Sporun farklı branşlarında elde ettiği başarılar ile adından sıkça söz ettiren Kartepe Belediyesi Gençler Birliği Spor Kulübü sporcuları güreş branşında da katıldıkları turnuvalarda kazandıkları madalya ve sergiledikleri mücadelelerle gelecek vaad etmeye devam ediyor.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen Cumhuriyet Kupası Güreş müsabakalarında on takım ve seksen sporcu arasından, Kartepe Belediyesi GB’nin güreşçileri sıkletlerinde 2 ikincilik ve 3 üçüncülük elde etti.

Sportif direktör Faruk Sarman nezaretinde, sportif başarıların üst seviyeye çıkmasına katkı sağlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, güreşçilerin ziyaretiyle ayrı bir mutluluk ve gurur yaşatan sporcuları tek tek tebrik etti.

Sporcu ve spor dostu bir Belediye Başkanı olan Hüseyin Üzülmez, salon sporlarına katkı verirken Ata sporu güreşlerde de, düzenlediği spor okulları bünyesinde ilçe gençlerini minderlerde başarıyla mücadele etmesine imkan sağlamaya devam ediyor

Başkan Üzülmez, “Spor okullarımız ile gençlerimizi hem kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor hem de spora teşvik ediyoruz. Bunun meyvelerini, bu tür şampiyonalar ve turnuvalarda elde edilen başarılar ile görmek bizleri mutlu etmektedir. Eğitmenlerini ve sporcu çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Kartepeli güreşçilerin ileri de daha büyük başarılar ile ilçe halkını hem gururlandıracaklarını hem de mutlu edeceklerini belirten Başkan Üzülmez’in güvenini boşa çıkartmayacaklarını ifade eden sporcular, şampiyonluk sözü verdikleri başkanla hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Antrenörleri Erdinç Türkoğlu nezaretinde katıldıkları Cumhuriyet Kupası’nda Barış Karabulut 38 kiloda 2., Erdal Yarukluk 35 kiloda 2., Kadir Aydede 47 kiloda 3., Mehmet Latif Aydede 53 kiloda 3. Ve Lokman Oğuzcan 66 kiloda 3. Olurken, şampiyonda Kartepe Belediyesi GB takım halinde de 3. Oldu.