Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze hizmetlerinin yürütüleceği Kent Mezarlığı’ndaki yeni binası tamamlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi cenaze hizmetlerini yürütmek için Kent Mezarlığı’nda yeni bir bina inşa etti. Binada son rötuşler sürüyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü cenaze hizmetleri yeni binanın tamamlanmasının ardından Kent Mezarlığı’nda devam edecek. Çalışmaları nerdeyse tamamlanan bina mezarlığın girişinde yer alıyor.

Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nde en önemli hizmet olan cenaze hizmetleri uzun yıllardır Asri Mezarlık’ta devam ediyordu. Asri mezarlığın yetersiz kalmaya başlaması nedeniyle cenaze hizmetleri, yeni binanın tamamlanmasının ardındanKent Mezarlığı’nda gerçekleştirilecek. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından projesi hazırlanan yeni ve modern hizmet binası kısa bir süre içerisinde hizmete girecek.

Bina içerisinde hem bayanlar için hem erkekler için gasilhaneler, modern bekleme alanları, insan vücut ısısına duyarlı morglar, mescit ve tüm işlemlerin elektronik ortamlardaki takip edilmesini sağlayan elektronik duyuru ve takip sistemleri yer alacak. Modern bina aynı anda 6 cenazeye hizmet verecek. Binada 24 kişilik morg ve adli tıp odası da bulunuyor.