KO-MEK Aile Okulu projesi “İslamda Aile” adlı eğitimle başladı.

Bir eğitim yuvası olan KO-MEK, kursiyerlerine verdiği teknik ve mesleki eğitimler yanında onların eğitimli ve bilinçli bireyler olmaları için bu yıl farklı projeler ile halka hizmette sınır tanımıyor.

Bu yıl kursiyerlere verdiği değerler eğitimleriyle büyük ilgi gören KO-MEK, yeni projesi olan “KO-MEK Aile Okulu” ile kursiyerlerine kaliteli bir yaşam sunmak ve daha bilinçli bir toplum oluşturmayı hedeflemektedir. Proje kapsamında Kocaeli Merkez Vaizi Servet Yalçın’ın İslamda Aile adlı eğitimiyle başlangıç yapıldı.

“KO-MEK Aile Okulu” projesi, Kocaeli Merkez Vaizi Servet Yalçın’ın İslamda Aile konulu semineri başlangıç yaptı. Dinimizde aile kurmanın önemine vurgu yapan Merkez Vaizi Yalçın, “Dinimiz aile kurumuna çok büyük önem verir. Amacı sağlam bir toplum kurmak olan İslamiyet, eğitimi anne karnında değil, aile kurulmadan önce başlatır. Aile toplumun temel taşıdır. Toplumu oluşturan aile sağlam olursa toplumda sağlam olur “ dedi. Kocaeli Merkez Vaizi Servet Yalçın, “Aile toplumun temelidir. Temelimiz sağlam olursa toplumda bilinçli bireylerden oluştuğu için mutlu, huzurlu yuvalar ve sağlıklı nesiller yetişir. Mutlu yuvaların oluştuğu kentte kalkınma ve gelişme sosyal bağlamda daha hızlı ve kalıcı olur” dedi.

Kocaeli Merkez Vaizi Servet Yalçın İslamiyetin evliliğe bakışını ayet ve hadislerle örneklendirerek anlattı. Yalçın, “İslam dini aile yuvasını sağlam temellere oturtmak, faziletli nesiller yetişmesine zemin hazırlamak için meşru ölçüler içinde evlenmeyi hem emretmiş, hem de bir takım müeyyidelerle onu cazip hale getirmiştir. Allah Teala ayet-i kerimede; ‘İçinizdeki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden salih olanları evlendirin. Eğer yoksul iseler. Allah onları lütfu ile zenginleştirir. Allah lütfu bol olandır, bilendir.” buyurmuktadır” dedi.

Aile Okulu projesi ile KO-MEK’te eğitim gören kursiyerleri aile kavramı üzerinde bilinçlendirmek, farkındalıklarını arttırmak, bilgilendirmek ve eğitmek amaçlanıyor. Bu proje kapsamında ilk olarak İzmit bölgesinde bulunan 12 kurs merkezimizden 10’ar kişi olmak üzere toplamda 120 kursiyer eğitim almaya başladı. 6 hafta sürecek Proje kapsamında ilk eğitimi Kocaeli Merkez Vaizi Servet Yalçın verdi. KO-MEK Aile Okulu alanında uzman Şengül Yiğit, Ali Çankırılı, Nurten Ceceli, Dr. Osman Poyraz, Mehtap Kayaoğlu’nun vereceği eğitimlerle devam edecek.