Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK), 10. yılı olan 2014-2015 yılı eğitim öğretim döneminde derslere başladı.

KO-MEK, 2014-2015 yılı yeni eğitim öğretim dönemine başladı. Kocaeli’nde halk üniversitesi olarak bilinen KO-MEK, yeni dönem kayıtlarının ardından verdiği eğitimleri 255 branşa ulaştırdı. 2014-2015 eğitim öğretim döneminde KO-MEK kurslarına Kocaeli halkının yoğun ilgisi devam etti. Yeni eğitim döneminde KO-MEK kurslarında kursiyerlere kısa sürede birçok branşta eğitim verilmeye başlandı.

KO-MEK’ te birçok kursa katıldığını belirten Mefruşat Kursiyeri Pınar Ünal, “KO-MEK kurslarına beş yıldan beri geliyorum. Burada eğlenceli, güzel şeyler öğrendiğim için KO-MEK’i bırakamadım. Bu yılda ilk kez geliyor gibi heyecanlıyım. Ben KO-MEK’te farklı branşlarda birçok kursa katıldım. Bu yıl mefruşat kursuna başladım. Mefruşatın inceliklerine dair her şeyi öğrenmeyi hedefliyorum. Yeni şeyler öğrenmek çok zevkli olduğu için herkese, özellikle gençlere KO-MEK Kurslarını tavsiye ediyorum” dedi.

2006 yılından beri KO-MEK kurslarına katılan Kenan Ziya Horozan ise, “KO-MEK eğitimlerinin biraz daha detaylı olması lazım, biraz daha üniversite aşamasına gelmesi lazım. Eğer bir insan ben bu işi yapacağım, başaracağım diye inanıyorsa yapamayacağı hiçbir iş yok. Ama siz en basit bir işte ben bu işi yapamayacağım diyip kendinizi zayıf görürseniz köstebek tepecikleri bile size aşılmayacak tepeler gibi görünür. İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar ve hayal ettiği gerçekleri de KO-MEK kurslarıyla gerçekleştirebilir” diye konuştu.

KO-MEK’ te kursiyerlerin talepleri doğrultusunda farklı branşlarda kurslar açılmaya devam ediyor. Bu yıl 11. yılını dolduracak olan ve her yıl binlerce kursiyere eğitim veren KO-MEK, şuana kadar 330 bin kursiyere eğitim verdi. KO-MEK kurulduğun günden bugüne el sanatlarından bilim teknolojilerine, çocuk gelişimi ve eğitiminden giyim üretim teknolojisine, sanat ve tasarımdan yabancı dillere, 25 alan altında 255 branşta, ücretsiz sanat ve meslek eğitimi verdi.

Yeni dönemde de KOMEK’te, Ahşap Teknolojisi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Bahçecilik, Bilişim Teknolojileri, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, El Sanatları Teknolojisi, Ev Hizmetleri, Gemi Yapımı, Giyim ve Üretim Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Havacılık, Kişisel Gelişim ve Eğitim, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Muhasebe ve Finansman, Müzik ve Gösteri Sanatları, Okuma Yazma, Spor, Sanat ve Tasarım, Seramik ve Cam Teknolojisi, Yabancı Diller ve Yiyecek- İçecek Hizmetleri gibi 27 ana alanda ve birçok branşta eğitim verilecek.

Kocaeli halkına faydalı ve donanımlı eğitim vermeyi amaçlayan KO-MEK kursları, Kocaeli halkının sosyalleşmesini, sosyal uyumluluğun sağlanmasını ve toplumun her kesiminden insanı eşit görerek aynı zamanda sosyal rehabilitasyonun uygulanmasını sağlıyor. KO-MEK verdiği eğitimlerin yanı sıra toplum içerisinde birlik, beraberlik ve yardımlaşma gibi değerlerin gelişmesine de katkı sunuyor.

KO-MEK’ te hala devam etmekte olan kurs kayıtları için kurs almak isteyenler, KO-MEK Kurs Merkezleri ve internet sitesinden başvuru yapabilir. Kayıt için vatandaşların yanlarında nüfus cüzdan fotokopisi, diploma fotokopisi ya da öğrenim belgelerini bulundurmaları gerekiyor. Kurslar hakkında bilgi almak için KO-MEK kurs merkezlerinin adreslerine ve telefon numaralarına www.komek.org adresinden veya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin www.kocaeli.bel.tr adresindeki KO-MEK linkinden ulaşılabilir.