Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, fiberoptik altyapı sistemli kameralar ile şehri 24 saat izliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların huzur içinde yaşamalarını sağlamak için şehri güvenlik kameralarıyla takip ediyor. Bu kapsamda son olarak Büyükşehir Belediyesi Elektronik Sistemler Şube Müdürlüğü, şehrin önemli noktalarına 170 adet kamera yerleştirdi. Kameralar sayesinde şehir 24 saat güvenlik amaçlı izleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu proje vatandaşların güvenliğinin sağlaması hedefleniyor. Bu kamera sistemleri sayesinde Kocaeli’nde günlük hareketin yoğun olduğu önemli noktalar 24 saat izlenerek ve kayıt altına alınıyor. Kameralar Doğu Kışla Gençlik Parkı, vatandaşların sıkça ziyaret ettiği parklar, Müze Müdürlüğü binası Turgut Özal, Adnan Menderes ve Mimar Sinan Köprüleri ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının arkasında bulunan açık otoparkta yer alıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından takip edilen kameraların 23 adedi Müze Müdürlüğünde yer alıyor. Müze Müdürlüğü çevresinde vatandaşların daha güvenli bir ortamda vakit geçirmesi ve gelebilecek olumsuz olayların önlenmesi aşamasında büyük katkı sağlayan kameralar fiberoptik altyapısı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi merkezinden anlık olarak takip ediliyor.