Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 2014 yılında da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadı.

Sosyal Belediyecilik anlayışı ile yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahiplerine 2014 yılında da yardım etmeye devam etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bu kapsamda yardıma ihtiyaç duyan kişilere çeşitli yardımlarda bulundu. İhtiyaç sahibi vatandaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çözüm masasına başvuruyor ve bu başvurular Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğüne ulaştırılıyor. Yapılan başvurular en kısa sürede, sosyal tespit uzmanları tarafından inceleniyor. Yapılan incelemeler Sosyal Yardımları değerlendirme kurulunda görüşüldükten sonra başvuru yapanlar kısa mesaj ve mektup yoluyla bilgilendiriliyorlar. Bu işleyiş sayesinde, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardımlar sağlıklı ve hızlı bir şekilde ulaştırılıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda ve giyim harcamalarını 41 Gıda Kart ve Giyim Kartları ile karşılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar 41 Gıda Kart ile kendilerine en yakın anlaşmalı marketlerden diledikleri gibi gıda ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. 41 Giyim Kart sahipleri ise yılda bir defa yapılan yardım ile anlaşmalı mağazalardan giyim ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında 8 bin 233 aileye Gıda Yardımı, 6 bin 228 aileye Giyim Kart ve 468 kişiye nakit giyim yardımı yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımlar kapsamında hasta ve engelli vatandaşları da unutmadı. Bu kapsamda 2014 yılında 57 kişiye SGK’nın ödemediği ilaç masrafları, 33 kişiye Medikal Malzeme, 2 kişiye Akülü Tekerlekli Sandalye, 20 kişiye elektrikli hasta yatağı ve 120 kişiye mekanik hasta yatağı yardımı yapıldı. Büyükşehir çok sayıda ihtiyaç sahibine de bebek maması ve çocuk bezi yardımında bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında şehirden köye dönmek isteyen ve maddi yetersizlik içerisinde olan 31 ihtiyaç sahibi aileye eşyalarını taşımak için nakliye yardımı yapıldı. Öte yandan 79 ihtiyaç sahibi aileye bir defaya mahsus su borcu yardımı, afetten zarar görmüş 68 ihtiyaç sahibi aileye de nakdi yardım yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hamile annelere doğumdan önce 3 ay ve doğumdan sonra 3 ay olmak üzere yeterli miktarda süt tüketmeleri için yardım yapıyor. Anne adaylarına isimlerine çıkarılan 41 kart ile anlaşmalı marketlerden süt desteği sağlanıyor. Bu projeden maddi durum göz önünde bulundurulmaksızın isteyen her anne adayı aile hekimlerine başvurarak yararlanabiliyor. 2014 yılında Annelere Süt Desteği projesinden 23 bin 561 anne adayı faydalandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hoşgeldin Bebek projesi kapsamında Kocaeli’de dünyaya gelen bebeklere hediye paketleri de gönderiyor. Bebeklere gönderilen hediye paketinin içerisinde anne-babaların, bebeklerinin gelişimleri ve her türlü bilgi sahibi olmalarını kolaylaştıran gelişim takvimi, bebeğim büyüyor kitapçığı, ateş ölçer, bebek çantası ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından bebeğe hitaben yazılmış bir mektup yer alıyor. Bu proje kapsamında 2014 yılında 26 bin 960 bebeğe Hoşgeldin Bebek hediye paketi gönderildi.