2006 yılından bugüne Kocaeli Üniversitesi’nde Rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, görevini Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye devretti. Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Komsuoğlu, huzurlu, bazen hüzünlü, çoğu zaman da sevinçlerle dolu bir 8 yılı geride bıraktıklarını belirterek, “Kocaeli Üniversitesi’ni ülkemizde ve dünyada, tanınabilir, iyi şartlara sahip, eğitim kalitesi yüksek bir hale getirmeye çalıştık. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği bulunan Başta rektör yardımcıları olmak üzere, genel sekreter, daire başkanları, öğretim üyeleri, öğretim elemanları, idari personel ve 77 bin öğrencimize teşekkür ediyorum. Yeni Rektörümüze de görevinde başarılar diliyorum. Üniversitemizi daha da ilerilere taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Hülagü ise, “Kocaeli Üniversitesi Kurucu Rektörü Atıf Hocaya, deprem sonrası gösterdiği emeklerle adeta 2. bir Kurucu Rektör olan Baki Hoca’ya ve Rektörümüz Sezer Hoca’ya üniversitemize gösterdikleri emek için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Herkese eşit, bir telefon mesafesinde olacağını söyleyen Prof. Dr. Hülagü, “Üniversiteyi özgür düşünceye, bilime ve sanata önem veren bir yapıda yöneteceğiz. Efendilik etmek için değil, hizmet etmek adına bu bayrağı devralıyoruz. Üniversitemizin bayrağını daha ilerilere taşımak, Ulubatlı Hasan gibi Avrupa’nın burçlarına dikmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.