Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personel eğitimleri kapsamında, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Meclis Salonu’nda, İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri gerçekleştirildi. Zeynep Tokgöz eğitmenliğinde gerçekleşen seminerde, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeline iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilgiler verildi.

Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerinde sunum yapan Zeynep Tokgöz, işverenin çalışma alanında iş güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almak zorunda olduğunu belirtti. Ayrıca işverenin çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gerekli eğitimlerin verilmesini sağlaması gerektiğini belirten eğitmen Tokgöz, işverenin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlemlere çalışanların uyup uymadığıyla ilgili denetim yapmak zorunda olduğunu belirtti.

Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde çalışanların dinlenme sürelerinin öneminin altı çizildi. Seminerde, çalışma süresi 7 saat 30 dakika olan bir çalışanın 1 saat dinlenme süresi olduğu belirtildi. Bu sürenin işveren tarafından kesintisiz olarak verilmesi gerektiğini belirten Tokgöz, “İşveren çalışanlarına gerekli dinlenme süresini kesintisiz vermelidir. Bu süreyi ikiye böleyim gibi bir yapı kurması mümkün değildir. Bu sürelerde çalışan işçilerin en az 1 saat kesintisiz dinlenme hakları mevcuttur” dedi.

Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde, gece çalışan işçiler ile ilgili konular da yer aldı. ‘Gece’ diye tabir edilen akşam 20.00 ile sabah 06.00 arasında çalışan işçiler için özel bir sağlık raporunun düzenlenmesi ve işe başlamadan önce bu raporun ilgili müdürlüklere teslim edilmesi gerektiği ifade edildi.