Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü Yapı Kontrol Şefliği ekipleri tarafından Dilovası ve Başiskele’deki kaçak yapılar yıkıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü Yapı Kontrol Şefliği ekiplerince, kent genelindeki kaçak yapılara geçit verilmiyor. Dilovası İlçesi Orhangazi Mahallesi sınırları içerisinde mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı parsel üzerindeki 1 adet yapı, Tavşancıl Mahallesi sınırları içerisinde park alanında kalan istinat duvarı, saha betonu ve 1 adet yapı, Tavşancıl Mahallesi sınırları içerisinde park alanında kalan ve Başiskele İlçesi Servetiye Karşı Mahallesi’ndeki mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmaz üzerindeki yapıyla ilgili İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü’nce 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. maddesine istinaden yıkım işlemi gerçekleştirildi.

Kocaeli genelindeki hiçbir kaçak yapıya müsaade etmeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında yıkımlara devam edecek. Dilovası İlçesi Orhan ve Tavşancıl mahallerindeki usulsüz bir şekilde Hazine arazisine yapılan kaçak yapılar ve Başiskele İlçesi Servetiye Karşı Mahallesi’ndeki mülkiyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmaz üzerindeki yapı yıkıldı. Plansız ve usulsüz yapılaşmaya göz açtırmayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkım gerçekleştirildi.