Yoğun kar yağışının devam ettiği Kocaeli’nde, Büyükşehir Belediyesi 214 personel, 91 araçlık kar ekibiyle çalışarak ulaşımda aksamaların önüne geçiyor.

Beklenen kar yağışı öncesi tüm tedbirleri alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, dün gece başlayarak devam eden yoğun kar yağışına karşı oluşabilecek aksaklıklara karşı, çalışmalara start verdi. kar yağışının yaşandığı Kocaeli’de, Büyükşehir’in yapmış olduğu çalışmalarla yollar açık tutuyor. Gece de yapılan çalışmaların ardından açıklamaya yapan belediye yetkilileri, il genelinde kapalı yol olmadığını ifade ettiler.

Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımın aksamaması için kentin ana arterleri başta olmak üzere tüm belde ve köy yollarında çift vardiya olarak çalışmalarını sürdüren ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli Üniversitesinin bulunduğu ve hastanenin yer aldığı Umuttepe Yolu ve Turizm merkezi Kartepe’de çalışmalarını devam ettiren ekipler sayesinde kar yağışının olduğu bölgelerdeki tüm yollar açık durumda.

214 personel ile 91 araçla yolların kar yağışından kapanmaması için 24 saat boyunca aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekipler, vatandaşlardan kar yağışı nedeniyle dikkatli olmaları isteyerek, kar lastiği olmadan yola çıkmamaları gerektiği vurguladılar. Ayrıca vatandaşların şahsi araçları yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri isteyen yetkililer, kendi araçları ile yola çıkan vatandaşların ise yanlarında mutlaka zincir bulundurmaları uyarısını yaptılar.