Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanılan ve kentin şehiriçi yolcu taşımada ilk rayrı sistemi olacak Akçaray tramvay projesinin Bursa’da üretilen iki vagonu kente getirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi toplu taşıma yatırımları kapsamında yapımı devam eden Akçaray tramvay projesinde tramvay vagonlarından ikisi sabah saatlerinde raylara indirildi. Bursa’da imal edilen tramvay araçlarının Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yanındaki Elzem Sokak’ta bulunan raylara indirilmesinde Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay ile Ulaşım Dairesi Başkanı Ayşegül Yalçınkaya hazır bulundu. İzmit Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Sekapark arasındaki hizmet verecek olan 32 metrelik vagonlar, 300 yolcu kapasitesine sahip.

Mart ayında test sürüşleri başlayacak

Vagonların raylara indirilmesi sırasında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, “Alımını gerçekleştirdiğimiz 12 araçtan 2 tanesi bugün itibariyle şehrimize geldi. Şu anda ikincisini indiriyoruz hattımıza. 12 aracın geri kalan 10 tanesi Haziran ayı sonuna kadar kentimize gelmiş olacak. Bu araçlar Bursa’da imal ediliyor. Büyük oranda yerli araçlar. Mart ayı içerisinde terminal alanından Perşembe pazarına kadar olan kesimde test sürüşüne başlayacağız. İnşallah kentimiz için bu araçlar hayırlı olur”

14 kilometrelik çift yönlü güzergah

Şekli, ismi ve rengi internet üzerinden halk oylamasıyla belirlenen ve adını kentin kurucusu Akçakoca’dan alan Akçaray, 14 kilometrelik çift yönlü güzergahta hizmete başlayacak. Tramvay, Otogar-Yahya Kaptan, Kaymakamlık-N. Kemal Lisesi-Doğu Kışla, Valilik, Fuar, Yeni Cuma-Fevziye Camii-Gar-Sekapark olmak üzere 14 kilometrelik 11 istasyondan yolcuları gidecekleri yerlere taşıyacak.