KO-MEK Aile Okulu projesi bu hafta “Teknoloji çağında sevmek sevilmek ve evli olmak” adlı eğitimle devam etti.

Bir eğitim kurumu olan KO-MEK, kursiyerlerinin ufkunu açmak ve farklı alanlarda da donanım sahibi olmaları için bu yıl farklı projeler hayata geçiriyor. Bu yıl yeni projesi olan “KO-MEK Aile Okulu” ile kursiyerlerine eğitimi veren KO-MEK, bu hafta İlahiyatçı -Yazar Nurten Ceceli Alkan’ın anlatımıyla “Teknoloji çağında sevmek sevilmek ve evli olmak” adlı eğitimle devam etti. Nurten Ceceli Alkan seminerde, “Teknoloji çağını yaşadığımız bu dönemde eğer her şeyi amacına uygun şekilde kullanırsak ve iletişimimizi sade yalın bir şekilde yaparsak sevmeyi de mutlu olmayı da başarabiliriz” dedi.

Eğitimde evliliklerde ailelerin önemine değinen Nurten Ceceli Alkan, “Evlilikte görünürde bir kız var bir de erkek var. Nikahlarına gidiyoruz ve orda sadece ikisini görüyoruz. Evlilikte arkada görmediğimiz birde aileler var. Onları yok sayarak yaşamaya çalışınca o evlilik var olamıyor. Her iki gencin arkasındaki anne babaları, çocukları yetiştirirken aynı zamanda ortaya bir insan çıkartıyor. Bir emek veriyor, bir kültür aktarımı oluyor. Dolayısıyla her ne kadar ortada bir kız ile erkek evleniyor gibi gözükse de sülaleler arası bir akit oluyor. Sonra kız evde bir olay karşısında “bizde böyle değil ki” diyor ya da oğlan diyor ki “ama biz böyle yaparız” gibi farklı bakış açıları ortaya çıkıyor. Bu farklı bakış açıların sebebi ise yalnızca ailelerdir” diye konuştu.

İlahiyatçı -Yazar Nurten Ceceli Alkan, evliliğin önemine değinerek, “Evlilik öyle bir şey ki sen kaybetmiyorsun ülkem kaybediyor, sen kaybetmiyorsun insanlık kaybediyor. O yüzden evlenemeden önce elli defa düşün, evlendikten sonra elli defa yutkun. Fakat biz evliliklerimizi, “mış gibi yaşıyoruz” arkadaşlar; evliymiş gibi, aileymiş gibi, aynı yatağı paylaşıyormuş gibi, aynı hayatı paylaşıyormuş gibi. Önce tehlikenin farkında ol sonra evinde ki devrimi yap. Aksaklıkları, kötüye gidişi önce farkına varmalıyız. Sonra da ona çözüm getirmeliyiz” dedi.

Çocuklardaki farklılıkların yanlış anlaşıldığını belirten Alkan, “Bu zamanın çeldiricileri nelerdir, hayatımıza kattığı eksiler nelerdir farkında olmak gerekiyor. Farkın da olmazsak çocuğum da benim gibi olsun gibi beklenti içine giriyoruz. Fakat bu malesef olmuyor. Elma ve armut meyvedir, kadınla erkek insandır ama diyemezsin ki elma, armut veya kadın, erkek aynıdır. Aynı olmayan bir şeyin de eşitliğinden de bahsedemezsin. Farlılıkları yanlış anlayınca çocuklarımızı, biri iyidir biri kötüdür değil, biri üstündür bir alçağıdır değil farklıdır diye düşünmeliyiz. O yüzden de bu farklılıkların farkında olmak gerekir. Ama farklı olmak başka gelişmeye kapalı olmak başka bir şeydir. Çünkü Allah kulun gelişmesini istiyor” ifadelerini kullandı.

Dört haftadır eğitimlerine devam eden KO-MEK Aile Okulu Projesi’nin önümüzdeki hafta konuğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz olacak. KO-MEK Aile Okulu eğitmenleri arasında yer alan Dr. Osman Poyraz KO-MEK kursiyerlerini “Sağlıklı Beslenme ve Etkileri” adlı semineri bilgilendirecek.