Körfez Katı Atık Toplama Merkezi kurulduğu ilk günden itibaren ziyaretçi akınına uğruyor.

Körfez Belediye’sinin yürüttüğü Atık Getirme Merkezi projesi, ülkemizdeki diğer belediyelere model oluyor. Atık Getirme Merkezleri’nde yapılan çalışmaları incelemek üzere yurt içi ve yurt dışından ziyaretçiler geliyor. Körfez Atık Getirme Merkezi’ne, Üsküdar Belediyesi’nden gelen ziyaretçiler incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Çevre Koruma Kontrol Müdürü Sinem Çetinkaya ziyaretçileri tesisi gezdirerek Atık Toplama Merkezini ziyaretçilere tanıttı. Çetinkaya, “Tesisimiz Kocaeli’nde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Geçtiğimiz yıllarda ilk defa ilçemizde kurulan bu tesis birçok projeye örnek oldu. Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Atık Toplama Merkezinin faaliyet alanlarını genişleterek yeni projelere imza atacağız” dedi. Körfez Belediyesi, son zamanlarda çevreyle ilgili önemli çalışmalara imza atıyor. Geri dönüşümü yapılacak maddelerin kaynağında ayrı toplanmasıyla ilgili geniş bir bilgilendirme çalışması yapan Körfez Belediyesi, 2 bin 280 metrekarelik Atık Toplama Merkezi ile diğer belediyelere örnek oluyor.

Körfez’deki merkezde incelemelerde bulunan Üsküdar Belediyesi Çevre Koruma Kontrol yetkilileri, böyle bir projenin ülkemizde tüm belediyelere örnek olacağını söyleyerek, tesise imrenerek baktıklarını söyledi. Yetkililer, Körfez Belediyesi’nin ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti belirterek, kendi belediyelerinde de böyle bir tesisi kurmak için çalışmalara başlayacaklarını ifade ettiler.

Körfez Belediyesi, Belediye Başkanı İsmail Baran’ın talimatları doğrultusunda çevre koruma politikalarını ve çalışmalarını ağırlık vererek sürdürüyor. Bu kapsamda evsel nitelikli katı atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Körfez Belediyesi, örnek olacak projelere imza atıyor.

Evlerden, okullardan ve benzeri yerlerden kaynaklanan atık çeşitliliğinin fazla olması, bu atıkların sağlıklı bir şekilde yönetilebilmesi amacı ile tüketicilerin bilinçlendirilerek, evsel nitelikli atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması, geri kazanım sistemine dahil edilmesi, geri kazanılmayacak olanların ise bertaraf edilebilmesi için tüketicilerin kaynağında ayrı topladıkları atıklar Atık Getirme Merkezlerine bırakılıyor.

Türkiye’de örnek bir tesis olduğunu belirten ziyaretçiler gördükleri tesisten çok etkilendiklerini, kendi belediyelerine de böyle bir tesis kazandırmak istediklerini belirterek, Körfez Belediyesinin bu konudaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söylediler. Kendilerine gösterilen ilgiden de memnun olan Üsküdar Belediyesi çalışanları, Belediye Başkanı İsmail Baran nezaretinde, projeyi yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanlarını tebrik ettiler.