Körfez Belediyesi, yoğun temizlik programını gece gündüz uygulayarak sağlıklı alanlar yaratma konusundaki duyarlılığını sürdürüyor.

Temizlik işleri müdürlüğünce başlatılan, Körfezin cadde ve sokaklarındaki ummalı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Körfez İlçesi, her gün bir mahalle ekipler tarafından düzenli olarak önce araçlar tarafından, ardından temizlik görevlileri tarafından süpürülüyor. Çalışmalar kapsamında Körfez’de afet kaçış yolu olarak bilinen Hürriyet Bulvarı, Körfez Belediyesi Temizlik İşleri ekiplerince çalışma başlatılarak bulvarın temizliği baştan aşağı titizlikle tamamlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, günlük çalışma programlarına bu talepleri de değerlendirerek tam kapasite hizmet üretiyor.

Rutin sokak temizliğinin yanı sıra ekipler tarafından cadde ve mahalle, mahalle toplu temizlik çalışması yapan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, açık ve kapalı pazar yeri yıkamasından, ibadethanelerin temizliği ve okulların bahçe temizliği, çöp konteynerlerinin yıkanmasına kadar geniş bir çalışma programı dahilinde hizmet veriyor. Ekipler ayrıca Körfezin en işlek caddelerinde başlattığı dezenfekte çalışmalarında caddeleri sabunlu su ile yıkamaya devam ediyor. Ayrıca Belediye ekipleri Yol kenarlarına bırakılan koltuk, kanepe, ağaç dalları, hafriyat kalıntıları gibi çöp kamyonunun toplayamadığı atıklar, Körfez Belediyesine ait araçla çöp toplama işleminden hariç olarak toplanıyor. Vatandaşlardan gelen talepleri ve çağrıları program kapsamında değerlendiren ekipler, çevreye bırakılan atıkları özenle topluyor.

Belediyecilik hizmetlerinde temizliğin önemli bir yeri olduğunu ifadeden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Sağlıklı nesiller için sağlıklı kentlerin var olması ve sürdürülmesi, modern dünyanın gerekleri arasındadır. Biz ‘Şeffaf Belediyecilik’ anlayışımızı her alanda olduğu gibi temizlik konusunda da uygulayarak, Kocaeli’nin göz bebeği Körfezimizin pırıl pırıl olması için yoğun çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu konuda sanayi kenti olmamız sebebiyle bölgemizde her gün çeşitli atıklar meydana çıkıyor. Körfezli hemşerilerimizin çevre temizliğine karşı daha duyarlılık göstermelerini bekliyorum. Körfez hepimizin ve bizim korumamızda” dedi.