Körfez Belediyesi, 6552 sayılı Torba yasada yer alan kamulaştırma kanununa gelen yenilikler ile ilgili belediye personelinin dikkat etmesi gereken hususlarda bilgilendirme toplantısı yaptı.

Kısa bir süre önce TBMM’ den geçen 6552 sayılı torba yasa ile Kamulaştırma Yasası’nda önemli değişiklikler yapıldı. 6552 sayılı yasa ile 2942 sayılı yasada yapılan değişiklik 29116 Sayılı son mükerrer Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Körfez Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü bir çalışma başlatarak belediye personeline yürürlüğe giren kanunla ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Gerçekleştirilen eğitimde bazı önemli hususların altı çizildi. Mal sahibi veya mirasçıları, kamulaştırma bedelini aldıkları günden itibaren işleyecek kanuni faiziyle birlikte üç ay içinde ödeyerek taşınmaz malı geri alabileceği vurgulandı. Ayrıca iade işleminin kamulaştırmanın ve bedelinin kesinleşmesinden sonra bir yıl içinde gerçekleşmesi hâlinde kamulaştırma bedelinin faizi alınmayacak. Kamulaştırma kanununu uygulayan ve bu kanuna göre işlem yapan personelin eğitimi ile ve daha sonra açılacak davaları en aza indirmenin alt yapısını oluşturmak için Körfez Belediyesi Hukuk İşleri Müdür Vekili Av. Olcay Akgül Oktay konu ile ilgili eğitim verdi. Getirilen yeni kanunla birlikte halka daha iyi hizmet verebilmek adına eğitimlerini sıklaştıran Körfez Belediyesi, 6552 sayılı kamulaştırma kanunun da dikkat edilmesi gereken hususları personele aktardı.

Av. Olcay, eğitimin içeriğini belediye personeli ile paylaşarak kısa bilgilendirmeler gerçekleştirdi. Kamulaştırma kavramı, kamulaştırmasız el atma, tahsis, anayasa gözüyle kamulaştırma, kamulaştırmanın niteliği, kamu yasası, kamu yasası ve kamu hizmeti kavramları gibi konularda belediye personeli tam donanımlı şekilde bilgilendirildi.