Körfez Belediyesi, çevreci bir nesil yetiştirmek adına düzenlediği seminerlerle çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Körfez Belediyesi meclis salonunda düzenlenen Çevre ve Atık Yönetimi seminerine Kocaeli Üniversitesi Gıda ve Tarım Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojileri bölümü öğrencileri ve Prof. Dr. Nil Pembe Özer katıldı.

Öğrencilerin ve eğitimcilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde önemli konular öğrencilere aktarıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sinem Çetinkaya’nın verdiği seminerde katı atık, tehlikeli ve tıbbi atıklar, bitkisel atık yağlar, atık yağlar, ambalaj atıkları, atık piller, ömrünü tamamlamış lastikler, atık elektronik eşyalar ve hafriyat atıkları konularında eğitim verildi. Atıkların çevreye bırakılması ve atılması sonucu yüzyıllarca çevreye ve ekolojik düzene verdiği zararlarında altı çizildi.

Körfez Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı seminerde, Çevre ve Atık Yönetimi ve atıkların toplanması-taşınması ve sterilizasyon yöntemi ile bertarafının sağlanmasına yönelik olarak Körfez Belediyesince yürütülen çalışmalar ile Çevre ve Atık Yönetimi, Atık Üreticileri gibi konuların ve yapılması, daha sonra gerekenin kaynağında ayrı toplama çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sinem Çetinkaya’nın öğrencilere aktardığı bilgilerin dışında çevreye karşı sorumluluk duyulmasının ve her kesimin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Çetinkaya, “Çevrenin korunmasına katkıda bulunmak ve bilinçli nesillerin toplumumuza kazındırılması için en büyük görev öğreticilerimize düşüyor. Biz de Körfez Belediyesi olarak çevreye ve ekonomiye çok büyük katkılar sağlayan geri kazanım, ambalaj atıklarının ayrı toplanması konularında çok duyarlıyız. Gelişmiş ülkelerde maksimum bilinç düzeyi ve cezai yaptırımlar sonucu geri kazanım projeleri başarılı bir şekilde yürütülüyor. Biz ise cezadan çok bilgi ve bilinçlendirme ile bu kampanyayı büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kocaeli Üniversitesi Gıda ve Tarım Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojileri bölümü öğrencileri ve Prof. Dr. Nil Pembe, Körfez Belediyesi Atık Getirme Merkezini gezdiler. Düzenlenen seminerden sonra gerçekleştirilen gezi programında Atık Getirme merkezinde merak edilen çalışmaları öğrenciler gözleriyle görme imkanını buldu. Kısa bir eğitimde alan öğrenciler Atık Getirme Merkezinden etkilendiklerini ifade ettiler. Körfez Belediyesinin bu konudaki tecrübelerinden yararlandıkları için çok şanslı olduklarını da ayrıca dile getirdiler. Kendilerine gösterilen ilgiden de memnun olan Kocaeli Üniversite öğrencileri, Belediye Başkanı İsmail Baran nezaretinde, projeyi yürüten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ve tebrik ettiler.