Körfez Belediyesi tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlere, gıdaların alım ve tüketim sürecinde dikkatli olunması konusunda seminer düzenlendi.

Körfez Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen seminere, ev hanımları büyük ilgi gösterdi. Seminer Körfez Belediyesi Veteriner Hekimi Arzu Demirhan Ergeç katılımıyla gerçekleşti. Özellikle, gıdaları marketten ve pazardan satın alırken, dikkat edilmesi gereken püf noktaları, personel hijyeni, alet ekipman hijyeni, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, ekmek, bal, zeytin gibi ürünleri satın alırken, evde muhafaza edilirken ve mutfak hijyeni konuları ele alındı.

Körfez Belediyesi Veteriner Hekimi Arzu Demirhan Ergeç tarafından yapılan seminerde, hijyenin tanımı, yiyeceklerdeki bakteriler, çoğalma şekilleri, kişisel hijyen, mutfak hijyeni, ürünlerin satın alınması ve depolanması konusunda kursiyerler bilgilendirildi. Ev hanımlarına, çocukların beslenmesine yönelik dikkat edilmesi gereken ayrıntılara ve kişisel hijyenin ev hanımları için önemine dikkat çekti.

Mutfak hijyeni konusunda bilgilendirme yapan Arzu Demirhan Ergeç, “Gıda güvenliği üreticiden tüketiciye, zincirleme şeklinde oluyor. Sağlıklı bir ürün olarak aldığımız gıdaları doğru muhafaza edemiyoruz, gıda zehirlenmelerinin büyük bir bölümünün mikro organizmalardan kaynaklanıyor” dedi.